Alberta St Pub

Home / Work / Alberta St Pub

Alberta St Pub

Portland, Oregon

This project transformed an unused back parking lot into a spacious and inviting patio, fully integrated with the newly renovated interior. A large timber roof shelters the central hub, while a quiet corridor on one side and a sunny courtyard on the other provide a variety of options and experiences.

A cook’s herb garden is located directly outside the kitchen door, with selections chosen specifically by the Chef. Native woodland groundcovers grow in the shady side corridor, and a variety of vines cloak the walls and drape the structures. All of the storm-water from the large roof is infiltrated on the site.

Patio cover collaboration and building architecture by The Figure Ground Studio


 Previous  All works Next